„Академийка”беше на гости на „1000 стипендии”

Миналият понеделник „Академийка” имаше чудно преживяване – гостуване на фестивала на фондация „Комунитас”, програма „1000 стипендии” . Това е най-сериозната фондация, която подкрепя реално талантливите и трудолюбиви деца на България във всички области на знанието и изкуството, а също и техните учители.
Макар вече години наред учителят в „ Академийка” да стимулира и подпомага своите ученици да кандидатсват по „ 1000 стипендии”, за първи път имаше възможност лично да присъства на този вдъхновяващ празник! Наистина празник! Срещи, които никога няма да забравиш – с хора, постигнали върхове – в пряк и преносен смисъл, преодолели болката и страданието, като знаменития ни алпинист Васил Петров; млади и вдъхновени лица, със задълбочен и нестандартен поглед към изкуството литература…
За „ Академийка” беше много обнадеждаващо да ги гледа и слуша… Сред тези прекрасни млади хора беше и поетесата от Дойче шуле Никол Димитрова, която участва със своя презентация на тема „ Докосва ли поезията реалността?”, и младата художничка Михаела Цветанова, чиято картина бе избрана за изложбата на фестивала.
Погледнете на фотографиите тези лица! Има надежда!
И участвайте! Най-ценното е пътуването на мисълта и сърцето – другото ще дойде, когато го заслужите и когато Съдбата пожелае!

Facebook Comments