Юлия Целе(Молдова) – завършила СУ „ Св. Климент Охридски“

Г-жа Марияна Георгиева е от изчезващия вид човек и преподавател, някои ги наричат „динозаври“, аз също. За жалост, такива хора има много малко навсякъде, не само в България. Тя е всеотдайна и обичаща, а от такъв преподавател няма как да не научиш нещо, дори и да не полагаш много усилия!
Това е първият преподавател, който ме научи да мисля и разсъждавам, докато чета нещо. Научи ме да „чета между редовете“, да анализирам и най-вече да го правя с желание. Тя влезе при нас в клас отворена и готова за нещо ново, спокойна, положително настроена и много упорита. Всички се притесняваха – идва нов преподавател…, ще има нови изисквания…, ще има нови навици към които ще трябва наново да свикваме, но се оказа че именно тя беше „глътката въздух“ , от която имаше нужда целият клас! Интересни уроци, мислене, изслушване, анализиране и споделяне, без да се налага едно мнение, без да заучаваме наизуст един урок и изпяването му на другия час. Имахме прекрасни извънчасови занимания и мероприятия. Винаги са били добре премислени, за всеки имаше място в тях, никой не се чувстваше неуважен или пренебрегнат. Тя е страхотен човек, с добра душа и много позитивизъм! Винаги е готова да помогне с всичко, която е по силите ѝ. И далеч да е, пак помага, дори и със съвети от личен характер ме е подкрепяла, въпреки че не сме вече нейни ученици от доста години.
Много благодаря за това, че вложихте много сили и част от душата си в нас! Дано посетите от Вас дървета да продължават да дават плодове многобройни години! Целувки.

Facebook Comments