„Академийка“ допътува до Вас

След двегодишен труд плаформата за обучение и подготовка за изпити „Академийка” е на Вашите екрани, и което е по-важно – на екраните на учениците.
Но не съм съвсем точна. Не след две години, след цяла епоха, която от суетност няма да кажа колко е продължила… Но смея да Ви уверя, че в нея е натрупана планина от научно-методически и практически опит, систематизиран в статии, книга, уроци, клубове… Сега и в „Академийка” – съчетан с мощта на технологиите, осмислен в дигиталната епоха, в която живеят децата !

Защо е добре учениците да получат подкрепа в подготовката си за изпити? Не е ли достатъчно училището?! Понякога е достатъчно, да! Но не винаги. И ще Ви кажа защо. Училищният образователен процес трябва да се грижи за Иванчо, който има затруднение с четенето в 7 клас, и за отличничката Марийка, която е на съвсем друго ниво – и двамата са в един и същи клас. За кого по-напред да се погрижи!? Основните „инструменти” на училището са „ножицата” и „ластика” – с ножиците да подкастри Марийките, а с ластиците да издърпа Иванчовците – т.е. училището се опитва да постигне добър общ резултат и да си върже гащите пред системата и обществото…Но всички знаем, че успехът е личен и всеки получава своя документ. В него на първо място стои оценката по БЕЛ.

Важно е тя да бъде удовлетворяваща според личните цели на всяко дете. Има и отношение към самочувствието – дали усилията са резултатни.

Защо е добре да изберете „ Академийка” за помощник в тази работа ?
Защото курсовете на „Академийка” – и груповите и самостоятелните, предлагат точния образователен продукт за „изпитанието”, наречено НВО и ДЗИ…
Има и още нещо – целта на „ Академийка” е да се надградят училищните нива – в уменията за четене, в обработката на информация и създаването на текста – умения и компетентности, необходими за целия живот…

  • Другата причина да се избере „Академийка” е, че платформата е две в едно – съчетава традиционното и дигиталното обучение…
  • За традиционното. Не случайно избрахме за мото( или както казват компютърните спецове- слогън) на „ Академийка – „ Да разкажем история…” Литературата, какво представлява тя?! Една разказана история е – т.е. диалог върху ценности и проблеми… С различни методически стратегии ние ще помагаме на младите хора да усвоят методи за свой диалог с творбата и да изразяват аргументирано мнение по нея, каквото изискват и изпитните задачи. Например – ще погледнем към българската класика, заложена в учебните програми, през очите на XXI век… – ще прочетем някои от страниците на „Под игото” и „Епопеята” през „ Възвишение” на Милен Русков или на „ Калуня – Каля” от Георги Божинов:… След като срещнем своите любознателни и мотивирани абонати, разбира се…Защото изпитите минават и заминават, но уменията за четене и мислене остават.
  • За дигиталното начало. Заслужава си да изберете
    „Академийка” и заради възможността от комфорта на Вашия дом детето Ви да получи качествена подготовка по модерния начин…Обучението в „Академийка” ще се осъществява чрез „технологичното „чудо“ – виртуалната класна стая „ Ведамо”, разполагаща с разнообразни, лесни за употреба инструменти…Урокът се разполага на интерактивна бяла дъска, диалогът се осъществява чрез много добра видеовръзка. Подобно на скайп, но много по-добре.Чете се, пише се, слуша, гледа, рисува …. Трябват само интернет и едни слушалки…( дори и без тях може, но все пак…)
  • Другата причина – в пакета на образователната услуга на „Академийка” не стои само реалният урок, в който във виртуалното пространство се срещат учителят и ученикът, а и това, което стои зад и след него – комплект дидактически материали, използвани в урока и за домашни работи, както и самият урок, към който ученикът може многократно да се връща.
  • Друга „екстра” на „Академийка” са нейните тестове – обучаващи и контролни, които работят по схемата – „ с един куршум – два заяка, че и три..” Ще гоним „заека“ на езиковата компетентност, заедно с този на литературните и социокултурните.
  • „Академийка” разполага и ще предоставя на своите абонати собствени и общодостъпни традиционни образователни ресурси – по модела на НВО и ДЗИ
  • Виртуалната класна стая на „ Академийка” ще предлага и успешна интерактивна работа т.е – работа по групи, по двойки, а също и възможност за индивидуална работа. Веднъж седмично „Академийка „ ще проверява, изпратените по електронната поща office@akademiyka.com писмени работи на своите абонати, придружени с подробна рецензия. Ще осведомява родителите за постиженията и проблемите на абонатите си..

Ще откликва и на отделни заявки като спешна помощ….

„Академийка” ще поддържа и блог с текстови и видеоматериали по проблемите на литературата и обучението. Там скоро ще бъде открита и рубриката „ Академийка чете…” Ще отговаря на въпроси. Дори и Вие може да предлагате свои текстове по проблеми, които Ви вълнуват, ще можете да изразявате мнение, да давате препоръки.

На вниманието на посетителите на сайта „Академийка” ние предоставяме моменти от няколко урока, заедно с част от принадлежащите им ресурси в програмата (НВО ДЗИ)

В сайта на „Академийка” са публикувани и примерните програми на груповите и индивидуални курсове за ДЗИ и НВО

С една дума – готови сме и Ви очакваме. Започваме първата седмица на октомври…

Facebook Comments